René van Hemert

In de verkiezingsperiode ga ik mijn 60e verjaardag vieren. Ik ben gehuwd en heb twee dochters en sinds 2,5 jaar ben ik trotse opa van mijn kleinzoon Finn.

Sinds een aantal jaren actief in de politiek van de gemeente Rijswijk, eerst als raadslid en na de laatste verkiezingen van 2010 als wethouder van de portefeuille Economie, Stadsontwikkeling en Wonen.

Voordat ik als wethouder namens de VVD deze prachtige baan mocht doen, ben ik werkzaam geweest bij de gemeente Den Haag en de Provincie Zuid-Holland.

Bij de gemeente Den Haag heb ik diverse functies mogen vervullen, als laatste was ik werkzaam als beleidsmedewerker voor de openbare ruimte.

Als regiohoofd in de groene recreatiegebieden was ik bij de Provincie verantwoordelijk voor het onderhoud van de mooie delen in Zuid Holland, zoals Midden Delfland en de diverse recreatieplassen. In mijn vrije tijd wil ik graag op mijn racefiets mooie tochten maken door die mooie gebieden. Natuurlijk geniet ik ook wandelend en luisterend naar mooie muziek van de natuur die zo rijkelijk aanwezig is in Rijswijk eo

Zoals al eerder vermeld ben ik verantwoordelijk voor Economie, Stadsontwikkeling en Wonen. Een prachtige portefeuille waarbij ik veel voor de stad heb kunnen doen!

Ondanks de moeilijke tijd (economische crisis) is de afgelopen periode veel tot stand gekomen, zoals bijvoorbeeld de bouwontwikkelingen RijswijkBuiten, Eikelenburg, Schoolstraat, nieuwbouw aan de Churchilllaan en de vernieuwing van het gebied Te Werve. De nieuwbouw van het Europees Octrooibureau is voor de economie van Rijswijk van het grootste belang en samen met het vernieuwde en uitgebreide contract met Shell, zal dit een positieve uitstraling hebben voor de ontwikkeling van de Plaspoelpolder.

Graag wil ik de komende periode mijn werk voor Rijswijk met enthousiasme, inzet en hard werken voortzetten. Rijswijk staat er goed voor, maar het is nog niet klaar!

Het woord is aan de kiezer.

René van Hemert heeft als wethouder in het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rijswijk de portefeuilles ruimtelijke ordening (inclusief bouwen en wonen), economie, personeel & organisatie.