Tineke Tangel

Gedurende vele jaren ben ik al met de VVD verbonden, professioneel maar ook als vrijwilliger op lokaal en op landelijk niveau. Ik werd lid in 1974 toen ik bij de VVD ging werken. In mijn baan als secretaris voor het VVD-hoofdbestuur was ik o.a. betrokken bij vele activiteiten die verband houden met verkiezingen en ik was de vraagbaak voor leden en afdelingsbesturen. Het leuke van de functie was het intensieve contact met heel veel vrijwilligers die hun handen uit de mouwen staken voor de VVD en die ik met raad en daad behulpzaam kon zijn.

In de avonduren studeerde ik rechten.

Na mijn vertrek op het partijbureau was ik onder meer bestuurssecretaris bij het Nederlands Politie Instituut, bij een grote zorgorganisatie en als directeur van Logeion, de beroepsvereniging voor communicatie-adviseurs. Inmiddels werk ik part-time voor de VVD-fractie in de Eerste Kamer; daarnaast ben ik zzp’er als zelfstandig (interim) secretaris.

De afgelopen drie jaar was ik fractie-assistente van de VVD-raadsfractie, een leuke en informatieve functie en een prima kennismaking met het raadswerk. Rijswijk is een prettige en comfortabele gemeente om te wonen. Dat moet zo blijven. Daarom heb ik me kandidaat gesteld. In de komende jaren zal er veel van gemeenten worden gevraagd. Als raadslid wil ik graag in gesprek gaan met mensen en organisaties over de manier waarop zij tegen die ontwikkelingen aankijken. En dan met name over de vraag welke randvoorwaarden er nodig zijn om eigen initiatieven te kunnen nemen, plannen te ontwikkelen en de schouders eronder te zetten. In de visie van de VVD dragen bewoners immers een eigen verantwoordelijkheid en kan er niet altijd meer bij de overheid worden aangeklopt. Graag wil ik bij de afweging van belangen betrokken zijn om een voor de Rijswijkse burgers zo verantwoorde mogelijke keuze te maken.

RaadsPortefeuille

Financiën, economische zaken & ruimtelijke ordening.