Canvassen in Rijswijk Buiten

Afgelopen zaterdag is er een team van de Commissie Permanente Campagne in Rijswijk Buiten de deuren langs gegaan om met Rijswijkers te spreken over wat zij van de wijk vinden en te luisteren.

Zo spraken wij onderander over de minimale openbaar vervoer voorzieningen. Waarbij men zich wel realiseerde dat wanneer er meer voorzieningen komen dit zou betekenen dat er ook zware bussen door de wijk zouden komen te rijden. En of dat nu een positief punt is moet ook maar blijken.

Ook het ontbreken van een supermarkt op redelijke afstand van de wijk was een veelgehoorde opmerking.

In de wijk staan er bij ieder huis drie containers, veel inwoners zouden graag ondergrondse containers in de wijk zien waar het afval centraal kan worden in geleverd. Zodat men meer vrijheid heeft in de bestemming van de eigen grond. Wel zou men graag meepraten over de positie van deze containers.

Ook waren er vragen over het onderwijs aanbod in Rijswijk, we troffen veel jonge gezinnen die de differentiatie in het scholen aanbod soms beperkt vinden. Zo is bijvoorbeeld geen Vrije School in Rijswijk.

Naast deze selectie uit de onderwerpen die we hoorden hebben we al onze aantekeningen gedeeld met de fractie en die gaan hier, voor zover dat kan natuurlijk naar kijken.

Graag willen we iedereen die de tijd heeft genomen om ons te woord te staan bedanken en tot een volgende keer.