Geslaagd bezoek aan EOB

© Illustratie: Atelier Jean ...

Afgelopen maandag presenteerde VVD Rijswijk samen de de Kamercentrale Dordrecht een bezoek aan het Europees Octrooi Bureau in Rijswijk.

Als aftrap gaf wethouder RenĂ© van Hemert een presentatie over de ontwikkelingen en plannen rond de Plaspoelpolder. De Plaspoelpolder die al ruim 60jaar een grote bijdrage levert aan de werkgelegenheid en na het gereedkomen van de A4 richting Rotterdam een zeer strategische positie inneemt tussen Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Hier kregen we van Guus Sarneel in vogelvlucht een uiteenzetting van hoe het EOB werkt, waarom het belangrijk is dat patenten beschermd worden en dat patenten een belangrijke motor is voor technologische ontwikkelingen. Het EOB is met bijna 2700 medewerkers een van de grote werkgevers in de Plaspoelpolder waarvan het merendeel technici en wetenschappers zijn die patenten beoordelen.

De huidge kantoortoren die al sinds 1972 in gebruik is wordt in de komende jaren vervangen door een nieuwe toren. Hierover kregen we een presentatie welke naast het ontwerp ook aandacht bestede aan het groene karakter van het nieuwe pand en hoe Nederlandse Scheepvaart de Franse architect inspireerde voor een grote vijver rondom het pand.

Na de presentaties was er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een borrel.