Werner van Damme

Werner van Damme

Wethouder Financiën, Economische zaken, Voorkomen ondermijning, Bedrijfsvoering en Dienstverlening. 

Werner: 'In de lokale politiek kan je echt iets betekenen voor je buurt'. ‘Jouw wijk, mijn wijk, Rijswijk’ is met recht een motto dat hier geldt. 

Werner is sinds juni 2022 wethouder in onze gemeente. In korte tijd verlaagde hij de woonbelasting en zorgde ervoor dat je ook weer zonder afspraak terecht kan bij de publieksbalies op het stadhuis. Gezonde gemeentelijk financiën, duurzame economische groei, gastvrije dienstverlening en hét voorkomen van ondermijning zijn speerpunten in zijn portefeuilles.  

In het college werkt hij samen aan een gezonde groei van Rijswijk door onder andere de bouw van betaalbare (flex)woningen, betere huisvestingsregels en het helpen van inwoners en bedrijven bij de energietransitie. 

Binnen de VVD was hij penningmeester van het lokale Rijswijkse netwerk en schreef hij mee aan het verkiezingsprogramma 2022. Hij is lid van de landelijke VVD netwerken Justitie en Veiligheid, Financiën en MKB.  

Voor zijn wethouderschap werkte hij bij het ministerie van Justitie en Veiligheid  aan gemeentelijk veiligheidsbeleid zoals de wet Bibob, de Voetbalwet, sekswerk, de jaarwisseling, boa’s, veiligheidshuizen en mensenhandel. Verder was hij betrokken bij de oprichting aan het eerste RIEC en delegatieleider van een verdrag bij de Raad van Europa.

Van 2006 tot 2013 zat hij in het bestuur, als voorzitter en secretaris, van een sociaal kunstzinnig cultureel centrum voor kinderen Kinderparadijs Meidoorn in de prachtwijk het Oude Noorden in Rotterdam. 

Werner woont samen met zijn partner en drie kinderen in de Bomenbuurt. Hij studeerde bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werd geboren in Terneuzen. 

Ga in gesprek met Werner.
Mail wvdamme@rijswijk.nl