Michiel van Amerongen

Michiel van Amerongen

Penningmeester lokaal netwerk VVD Rijswijk

Ik woon met plezier al ruim 30 jaar in Rijswijk. Geboren en getogen in Den Haag, tussendoor nog een tijd in Voorburg gewoond. Je kunt dan ook zeggen dat ik goed thuis ben in onze Haagse regio. Al jaren ben ik werkzaam in de financiële dienstverlening, waarbij financieren van de gezondheidszorg, governance en coachen voor mij de belangrijkste activiteiten zijn.

Mijn hobby’s zijn sporten en muziek. Ik hockey al ruim 30 jaar bij RHC. Daarnaast golf ik zo af en toe en fitness ik regelmatig. In de Coronatijd ben ik gaan tennissen.

Een andere passie is de elektrische- en de contrabas. Met een clubje speel ik regelmatig oude jazz.

Het liberalisme trok me al in mijn jeugd. Ik ben in mijn jonge jaren lid geweest van de Haagse JOVD. In die tijd vond ik Hans Wiegel toch wel de topper. Daarna ben ik lang passief lid gebleven. Als liberaal sta ik achter de vrije keuze van  ieder individu om zich te ontplooien zoals hij of zij dat wil. En waar nodig is gepaste hulp geboden. Daarom ben ik actief in een coaching netwerk voor studenten. Ik merk dat in deze tijd van polarisatie en identiteitspolitiek de humor en relativering lijkt te verdwijnen. Daarom vind ik het belangrijk om juist nu actiever te worden binnen onze liberale partij. Vrij naar Hans Wiegel: “Mooi, niet kakelen maar eieren leggen”.