Wie verdedigt onze vrijheid?

Aanstaande maandag zal ik voor de VVD Rijswijk deelnemen aan het Roze Raadsdebat Rijswijk, dat plaats zal vinden in Wijkcentrum Stervoorde.

Ik heb in de aanloop hier naar al enkele keren het signaal gekregen dat mensen twijfelen aan de noodzaak van een "Roze debat". Het zou geen issue zijn. Echter, de afgelopen weken is nu juist de noodzaak van een dergelijk debat aangetoond. Ja het is wel een issue en, ja, we gaan hierover discussiƫren. Het onderwerp wegwuiven omdat het niet of nauwelijks aan de oppervlakte lijkt te komen is onwenselijk en moreel onjuist.

Het gaat niet alleen om het bekladden van de betreffende posters maar ook om de algemene acceptatie van mensen die een andere seksuele geaardheid hebben. Woorden als 'homo' en 'gay' zijn "reguliere scheldwoorden" in de schoolklassen. Dit maakt het voor de jongere die op zijn of haar eigen sekse valt, op zijn minst een uitdaging om zich niet aangesproken te voelen. Dit moet anders en daar kunnen we met zijn allen wat aan doen.

Als liberaal VVD-er zal ik opkomen voor die mensen die niet zichzelf kunnen zijn, omdat zij zich daarin niet vrij voelen. Je mag een andere mening hebben, je hoeft iets niet leuk te vinden, maar we hebben respect voor elkaar en voor onze unieke eigenschappen. Dat kenmerkt ons land en daar moeten we voor blijven vechten.

Menno Ezinga