De VVD Rijswijk over bereikbaarheid

De VVD wil dat Rijswijk voor iedereen die er woont, werkt, naar school gaat, zorg nodig heeft of een dagje op bezoek komt een fijne stad blijft. Dat gaat niet vanzelf. Daarom mogen we best iets van de gemeente verwachten. Niet alleen maar nota’s en visies, maar vooral concrete acties. Gewoon doen dus! En wat zijn de plannen van de VVD op het gebied van bereikbaarheid?

De VVD wil:
- Dat onderzocht wordt of tramlijn 1 vanuit Den Haag kan worden doorgetrokken naar Rotterdam Airport en de Diergaarde Blijdorp.
- Dat de leefbaarheid rondom en de doorstroming van de Prinses Beatrixlaan voortvarend wordt aangepakt in samenwerking met omliggende gemeenten, de provincie, de Metropoolregio en het Rijk. Volwaardige ondertunneling of overkluizing zijn daarbij mogelijkheden die bij voorkeur verder moeten worden onderzocht.
- Dat auto’s voorrang krijgen in de spits door bruggen, waaronder de Hoornbrug en de Geestbrug, zo veel mogelijk te openen buiten spitsuren, de gemeente moet daar afspraken over maken met de provincie.
- Dat de gemeente zich maximaal inspant dat nieuwe wijken, waaronder Rijswijk Buiten, zo snel mogelijk op goed openbaar vervoer worden aangesloten.
- Dat de gemeente inzet op de realisatie van een goede openbaar vervoersverbinding met het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft.
- Dat de inzet van kleinschalig vervoer wordt vergroot als goedkoper alternatief dan de traditionele OV bus, met name voor ouderen.
- Dat er duidelijke informatie aan inwoners wordt verstrekt over de maatregelen die genomen zijn om de verkeersveiligheid te verbeteren.
- Dat de gemeente zich maximaal inspant om het beheer en de uitstraling van het station Rijswijk te verbeteren.
- Dat fietspaden worden ingericht met het oog op de doorstroming en de toename van het aantal elektrische fietsen.
- Dat er voldoende stallingsruimte is op plaatsen waar veel fietsers komen zoals het oude centrum, In de Bogaard en het station.

Wilt u meer weten over de plannen van de VVD? Die leest u hier.