De VVD Rijswijk over financiën en lasten voor burgers en bedrijven

De VVD wil dat Rijswijk voor iedereen die er woont, werkt, naar school gaat, zorg nodig heeft of een dagje op bezoek komt een fijne stad blijft. Dat gaat niet vanzelf. Daarom mogen we best iets van de gemeente verwachten. Niet alleen maar nota’s en visies, maar vooral concrete acties. Gewoon doen dus! En wat zijn de plannen van de VVD op het gebied van financiën en lasten voor burgers en bedrijven?

De VVD wil:
- Dat lokale lasten worden verlaagd voor inwoners en ondernemers. Rijswijk moet de laagste lokale lasten van de regio hebben.
- Dat de onroerendzaakbelasting voor particulieren wordt bevroren.
- Dat de gemeente jaarlijks in een eenvoudig overzicht laat zien waar zij haar geld aan heeft besteed.
- Dat de gemeente zuinig met haar geld om gaat, er mogen niet te veel schulden zijn. Het weerstandsniveau van de gemeente Rijswijk moet op peil blijven.
- Dat meevallers en eenmalige inkomsten niet worden gebruikt voor structurele uitgaven.
- Dat tegenvallers, in principe, binnen hetzelfde beleidsterrein worden opgelost.
- Dat bij tegenvallers eerst wordt gekeken waar kan worden bezuinigd in plaats van het verhogen van de lokale lasten.
- Dat de VVD de terugkeer naar het oude stadhuis (aan de Generaal Spoorlaan) alleen ondersteunt als de kosten van renovatie en de exploitatie niet leiden tot hogere lasten voor de Rijswijkse burgers en bedrijven.
- Dat professioneel risicomanagement bij een eventuele terugkeer naar het oude stadhuis leidend en randvoorwaardelijk is voor de vervolgbesluiten.
- Dat vergunningen voor kleine terrassen worden afgeschaft en dat er geen precariobelasting wordt geheven voor terrassen.
- Dat bedrijven maar één keer per jaar een rekening van de gemeente krijgen voor de lokale belastingen.

Wilt u meer weten over de plannen van de VVD? Die leest u hier.