VVD Politiek Café met Europarlementariër Caroline Nagtegaal

Maandag weer een geslaagd Politiek Café in Ton’s Muziekcafé. Deze keer van Caroline Nagtegaal onze gast. Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement haalde Caroline veel voorkeursstemmen en kwam daar door op de vierde plek. Helaas haalde de VVD maar drie zetels en daardoor kwam ze niet in het parlement. Maar toen Rutte III gevormd werd kwam er toch een plek vrij en werd Caroline Europarlementariër.

 

Caroline geloofd in de kracht van Europese samenwerking. Stap voor stap worden er grote en kleine zaken bereikt. In het oplossen van grote uitdagingen als het beheersen van de migratiestromen, lijkt “Europa” vaak niet slagvaardig, maar zonder die samenwerking was er geen deal met Turkije en waren de problemen nog veel groter geweest.

Juist in de kleine dingen komt de Europese samenwerking dicht bij de burger. Zo worden er geen kosten meer in rekening gebracht voor Dataroaming en kun je kosteloos je Netflix en Spotify account gebruiken over de grens.

 

Elke land in Europa moet zijn eigen identiteit kunnen behouden. Daarom wil Caroline dat er een duidelijke lijn is van wat we in samenwerking met de andere lidstaten willen regelen en waar we in Nederland zelf over gaan. Ieder zijn eigen Identiteit maar graag wel wat meer Rotterdamse mentaliteit in Europa!