2018 en 2019 door de ogen van Coen Sleddering!

Coen Sleddering, fractievoorzitter van de VVD Rijswijk.

Hoe kijk je op terug op 2018?

“Met een positief gevoel! Het gaat goed met de economie en Nederland is sterk uit de crisis gekomen. We hebben een prachtige lange zomer gehad. Op het persoonlijke vlak ging ook alles goed, zeker met de komst van nog twee kleinkinderen in goede gezondheid. Kortom een jaar om dankbaar voor te zijn.”


Wat waren de hoogtepunten en wat kan beter?

“Hoogtepunt was natuurlijk de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Voor het eerst deed ik namens de VVD mee als lijsttrekker. Na een mooie en faire campagne sloten wij af met een zetel winst en keerde de VVD weer terug in het stadsbestuur van Rijswijk.”

“Wat beter kan is dat men in Rijswijk -en ook in de rest van Nederland- moet gaan zien hoe goed wij het hier hebben. Natuurlijk gaan er dingen fout en niet iedereen profiteert van de herstellende economie, maar er gaat ook zoveel goed in onze stad en ons land met voorzieningen die tot de top van de wereld behoren. Daar moeten we meer trots op zijn en positief van genieten.”


Waar kijk je naar uit in 2019?

“Politiek kijk ik uit naar het nemen van belangrijke beslissingen voor onze stad zoals over het Huis van de Stad, Beatrixlaan, de dienstverlening aan burgers en bedrijven en de herziening van het subsidiebeleid. Ik kijk uit naar een daadkrachtig stadsbestuur dat niet alleen nieuwe uitdagingen aanpakt, maar ook achterstanden wegwerkt en de boel op orde brengt. Ik zeg: doen!”


Nog een suggestie van jouw kant voor Rijswijk in 2019?

Laten we heel goed letten op de verkeersveiligheid in onze stad. Op sommige plekken gaat dat nog niet helemaal goed.Er wordt te hard gereden, het is te vaak donker op straat en de inrichting van de wegen en fietspaden kan af en toe slimmer.Een mooie klus voor 2019 voor College en raad.


Met dank aan het Rijswijks Dagblad voor het interview, gepubliceerd op 28 december 2018.