Motie van treurnis na sessie over parkeerbeleid

Afgelopen dinsdag 8 oktober 2019 was er een presentatie/beeldvorming over de discussienota parkeren van wethouder Lugthart, over het aanpassen en verbeteren van het huidige parkeerbeleid.

De VVD Rijswijk had zich hier serieus op voorbereid en zat ook deze avond klaar om te praten over oplossingen voor de toekomst en te werken aan een helder, duidelijk en efficiĆ«nt parkeerbeleid voor Rijswijk. 

Helaas kwamen we van een koude kermis thuis. De gekozen opzet van de avond werd er eentje van kijken naar het verleden en het inventariseren van de problemen, terwijl deze problemen al lange tijd meer dan bekend zijn. Een belangrijk deel van de Raad werd daarnaast aangemerkt als toehoorders en zou niet mogen deelnemen aan de sessie.

Dit is natuurlijk onacceptabel. De VVD Rijswijk zet zich dagelijks in voor een mooier, fijner en veiliger Rijswijk. Ook deze avond zaten wij klaar om met concrete oplossingen te komen en het debat aan te gaan, maar helaas viel dit vanwege een slecht gemanaged proces in het water. 

Voor de VVD Rijswijk is deze gang van zaken niet de manier hoe we met elkaar omgaan in Rijswijk. Deze werkwijze draagt niet bij aan de besluitvorming en leidt niet tot goede en concrete oplossingen. 

Daarom zal de VVD Rijswijk, samen met tot nu toe Onafhankelijk Rijswijk en Rijswijks Belang in de Raadsvergadering van 15 oktober een motie van treurnis indienen rondom deze gang van zaken. 

We zullen het zeker niet laten bij deze motie. De VVD Rijswijk zal werk blijven maken van een parkeerbeleid wat werkt, efficiƫnt is en bijdraagt aan de leefbaarheid van Rijswijk. Gewoon doen dus!