Oliebollentreffen 2019

Bij het oliebollentreffen hebben we teruggekeken op een bewogen 2019. En er was natuurlijk het uitreiken van de enige echte VVD Rijswijk Ondernemersprijs! Bij deze bijzondere avond was Rijswijk.tv te gast om een rapportage te maken. Klik hier om de rapportage te bekijken! 

Lees hieronder de tekst die onze fractievoorzitter Coen Sleddering uitsprak bij de uitreiking van de Ondernemersprijs aan de winnaar van dit jaar, TUI!

Criteria:

Een ondernemer of onderneming die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het economische klimaat van Rijswijk;

en/of: Een jarenlange stabiele werkgever in Rijswijk die autonome groei realiseert;

en/of : een bedrijf wat door zijn activiteiten of diensten een (inter)nationale positieve uitstraling voor Rijswijk genereert.

De bekroonde onderneming heeft de keuze gemaakt om in de Plaspoelpolder te blijven en heeft zelfs de keuze gemaakt om uit te breiden. Juist de aanwezigheid van grote, niet alleen plaatselijk bekende, bedrijven is van groot belang voor de economie in Rijswijk en trekt ook andere bedrijven aan. Verhuurder en huurder hebben hier een gezamenlijk inspanning geleverd. Het pand heeft een duurzaamheidssprong gemaakt en het nieuwe werken van het bedrijf gefaciliteerd.

Zoals gezegd heeft deze onderneming ervoor gekozen om meer mensen naar Rijswijk te verhuizen en op die manier ook te zorgen voor meer arbeidsplaatsen in Rijswijk. Wekelijks heeft deze onderneming tot zo'n 150 internationale collega's in huis of bijeenkomsten met reisleiding (die normaal in het buitenland werken) en bijv. studenten van de UVA. Deze hadden tot voor kort nog nooit van Rijswijk gehoord en hun aanwezigheid zorgt voor een positieve uitstraling en draagt ook bij aan bijv. de hotelsector in Rijswijk.

Daarnaast is gebleken dat de onderneming ook bereid is om haar steentje bij te dragen aan de economie in Rijswijk. Zo neemt men bijvoorbeeld actief deel aan de bijeenkomsten van de BBR (Bedrijvenbelangenvereniging Rijswijk) en heeft ook regelmatig contact met andere bedrijven in de Plaspoelpolder en de Gemeente Rijswijk. De onderneming onderneemt daarnaast lokale activiteiten als 'Clean Up Day' in de Plaspoelpolder, neemt producten voor het restaurant af van lokale ondernemers en werkt samen met lokale bedrijven.

Ook is men altijd bereid om gasten die voor het College van B&W van belang zijn te ontvangen op hun locatie en een ware ambassadeur voor Rijswijk te zijn. Ook wij als gemeenteraad werden ontvangen en kregen nuttige informatie over het reilen en zeilen van ondernemers in de Plaspoelpolder. Zowel positieve als negatieve feedback. Goed dat dit tegen elkaar gezegd kan worden en het is aan ons als raadsleden daar ook iets mee te doen.

De VVD ondernemersprijs 2019 gaat naar TUI!