Extra budget voor een kunstwerk bij het Huis van de Stad? Onbestaanbaar!

Het College van Rijswijk vraagt de gemeenteraad aanstaande dinsdag een extra budget van €67.000 voor een kunstwerk bij het Huis van de Stad.

Voor de fractie van de VVD Rijswijk is dit onbestaanbaar! Het realiseren van het Huis van de Stad binnen het budget van €30 miljoen is al een heel kunststuk op zich.We zijn nog maar net begonnen en er wordt alweer extra geld gevraagd. De aankoop van kunst bij een renovatie is daarnaast ook helemaal geen verplichting zoals dat wel bij nieuwbouw is.

Rijswijk moet heel erg op de centen letten na een tekort op de begroting in 2018 en 2019. Ook voor 2020 ziet het er niet positief uit. Is het College wellicht nu al kostenblind geworden door de nog te ontvangen gelden dankzij de verkoop van Eneco? Het laat maar weer eens het belang zien van een financieel verstandige VVD Rijswijk in het bestuur. De VVD Rijswijk zal gaan waken dat het geld van Eneco niet wordt weggegooid in bodemloze putten.

Dan een tip van de VVD Rijswijk aan het College: Als je dan toch iets wilt doen zet dan die veelbesproken Wilhelminalantaarnpaal maar in de tuin vlakbij het andere vredesmonument, de Naald van Rijswijk.