VVD Rijswijk Ondernemersprijs 2020

VVD Rijswijk Ondernemersprijs 2020

'Ondernemers doen er alles aan hun bijdrage te blijven leveren aan onze economie, de werkgelegenheid en ons aller welzijn en welvaart.' Zij verdienen hiervoor waardering.

Goedemiddag dames en heren,

Al sinds jaren reikt de fractie van de VVD Rijswijk de VVD Rijswijk Ondernemersprijs uit. Dat doen wij in nauwe samenwerking met het bestuur van de Belangen Bedrijven Rijswijk, de BBR, die onze fractie een voordracht doet.
Normaal gesproken is de uitreiking in het laatste politieke café van het jaar in Ton’s Muziekcafé, beter bekend als het Oliebollentreffen. Helaas kan het dit jaar niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Om de maatregelen goed in acht te kunnen nemen heeft het bestuur van de VVD alle evenementen on hold gezet.

De fractie van de VVD Rijswijk is echter van mening dat juist nu de Ondernemersprijs uitgereikt moet worden, in klein gezelschap en de coronamaatregelen nalevend natuurlijk. Het is goed en nodig om aandacht te geven aan ondernemers die het nu natuurlijk heel zwaar hebben, maar er toch ook alles aan doen om hun zaak overeind te houden. Gelukkig met hulp van het kabinet. Ondernemers doen er alles aan hun bijdrage te blijven leveren aan onze economie, de werkgelegenheid en ons aller welzijn en welvaart.

De VVD Rijswijk heeft de Ondernemersprijs voor de lange termijn ingesteld en wij hebben ons dan ook vastgehouden aan dit criterium. De criteria houden in dat de winnende ondernemingen structureel een bijdrage leveren aan het economische klimaat van Rijswijk. Daar past geen actie bij die is genomen in het kader van de coronamaatregelen, omdat wij ervan uitgaan dat de pandemie volgend jaar afgelopen zal zijn. Dat hopen wij ten zeerste.

Toch wil de VVD Rijswijk een ondernemer extra aandacht geven via een mooi corona-initiatief, een soort eervolle vermelding bij de VVD Rijswijk Ondernemersprijs met als thema: chapeau voor deze ondernemer! Deze ondernemer is niet bij de pakken neer gaan zitten in deze, onder andere voor de horeca, moeilijke tijden. Toen de terrassen weer open konden breidde deze ondernemer het terras op innovatieve wijze uit door een uitbouw te bouwen over de ingang van de voetgangerstunnel in Oud-Rijswijk. Een prachtig succes en het gaf meteen goed aan dat het straatbeeld in de Herenstraat erop vooruitgaat als die muurtjes van de tunnel weg zouden zijn. Hopelijk beslissen wij morgen in de gemeenteraad dat de tunnel en dus de muurtjes gaan verdwijnen. Deze winter regelde de ondernemer in het leegstaande pand van de Rabobank in Oud-Rijswijk een Christmas pop-up store met producten van lokale Rijswijkse ondernemers. Support your locals in optima forma!

Een van de criteria voor het vaststellen van de winnaar van de VVD Rijswijk Ondernemersprijs is dat er sprake moet zijn van een ondernemer of een onderneming die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het economische klimaat van Rijswijk.

De winnaar van dit jaar heeft de afgelopen tijd bewezen dat het mogelijk is om van een kansloos en vervallen kantoorpand weer iets moois te maken. Hij is aan de slag gegaan om met zijn team in dat pand een ecosysteem te ontwikkelen voor de kenniswerker. Het gebouw en de mensen die hier werken combineren een prettige werkomgeving met inspiratie voor nieuwe en bestaande ondernemers en is een stimulans voor de verdere ontwikkeling van de Plaspoelpolder.

De Plaspoelpolder is belangrijk voor het economische klimaat van Rijswijk en de winnaar heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de herontwikkeling van dat gebied. Niet alleen voor de eigen onderneming , maar voor het hele gebied en dat is goed voor Rijswijk! Dat het een succes is blijkt wel uit het feit dat de buurpanden van de firma ook zijn aangekocht om dit ondernemende initiatief verder uit te breiden.

Ik ga over tot de uitreiking:

De VVD Rijswijk neemt met dit beeldje de hoed af voor café en restaurant De Wits voor hun corona-initiatieven. Wij reiken deze graag uit aan Michel Schot van De Wits. Gefeliciteerd en dank voor alle initiatieven!

De VVD Rijswijk Ondernemersprijs 2020 gaat naar De Loods! Dit beeld geeft aan the sky is the limit als mensen met elkaar aan de slag gaan. Zeer passend voor deze onderneming in Rijswijk. Wij reiken de VVD Rijswijk Ondernemersprijs 2020 dan ook graag uit aan Roger Pels van de Loods. Van harte!