Vertraging verbreding A4: vragen aan het college

De VVD Rijswijk heeft kennisgenomen van het artikel ‘Minister moet huiswerk opnieuw doen, verbreding A4 vertraagd’ in het AD van zaterdag 6 maart 2021 (https://www.ad.nl/den-haag/minister-moet-huiswerk-opnieuw-doen-verbreding-a4-vertraagd~a0ce8656/)

Naar aanleiding van deze berichtgeving over de vertraging bij de besluitvorming rondom de A4 heeft de VVD Rijswijk de volgende vragen voor het college. 

1. Heeft het college kennis genomen van deze berichten? Hoe kijkt het college tegen deze berichten aan?

2. Welke gevolgen heeft de vertraging van de besluitvorming over de A4 voor Rijswijk gelet op de overeenkomst tussen Rijkswaterstaat en Rijswijk? Geef in uw antwoord graag expliciet aan of er financiële gevolgen zijn en zo ja welke. Geef hierbij eveneens aan of dit gevolgen heeft voor bijvoorbeeld het project Prinses Beatrixlaan en zo ja, welke.

3. Geeft dit uitstel uw college niet een prachtige kans om deze slechte overeenkomst op te zeggen en een betere overeenkomst, natuurlijk zoals het hoort gezamenlijk met andere betrokken overheden, af te sluiten zonder hierin zeer dure en onnodige ecoducten in mee te nemen?

4. Aansluitend, wat gaat het college doen om een betere verkeersafhandeling rond de A4/in wijken rond de A4 mogelijk te maken? Denk hierbij aan bijv. de Van Rijnweg en de Plaspoelpolder.

Namens de fractie van de VVD Rijswijk,

Caroline de Mooij

Udo Oelen

Ga in gesprek met Caroline en Udo! Cdmooij@rijswijk.nl/Uoelen@rijswijk.nl