Strandwalfestival 2021: steun onze mooie stad waar en wanneer dit kan!

Strandwalfestival 2021: een mooie Rijswijkse traditie!

'VVD Rijswijk betaalt kosten Strandwalfestival en roept de rest van de gemeenteraad op dit ook te doen.'

Nadat het Strandwalfestival vorig jaar helaas moest worden afgelast vanwege de coronacrisis, vindt deze mooie Rijswijks traditie dit jaar weer in volle glorie plaats. Helaas wel in een iets andere vorm dan de Rijswijkers gewend zijn. Zo moet er een plekje gereserveerd worden, gelden de coronamaatregelen van de Rijksoverheid en moeten bezoekers €25 euro betalen voor de entree.

Als raadsleden en fractieassistenten krijgen wij een uitnodiging van de gemeente Rijswijk om aanwezig te zijn bij het Strandwalfestival. De gemeente heeft vrijkaartjes gekregen van de organisatie en daarmee worden de raadsleden uitgenodigd. Een hele eer natuurlijk, maar wij hoeven dan niet te betalen. Dat voelt voor de VVD Rijswijk niet juist en oneerlijk richting de Rijswijkers. Het is leuk dat de gemeente ons uitnodigt, maar dat moet wat ons betreft dan wel tegen betaling van de kosten die iedereen moet betalen.

De fractie van de VVD Rijswijk heeft daarom besloten om de kosten van €25 per persoon te betalen en het bedrag van €125 alsnog over te maken. Wij roepen de rest van de gemeenteraad op om dit voorbeeld te volgen. Laten we met zijn allen, zeker met dit zware jaar achter de rug, onze mooie stad steunen waar en wanneer dit kan!

Namens de VVD Rijswijk,

Coen Sleddering
Caroline de Mooij
Menno Ezinga
Udo Oelen
Jordy Loof

Vragen, opmerkingen of ideeën? Ga in gesprek met de fractie! fractie@vvdrijswijk.nl

(De bijgevoegde foto is genomen voor maart 2020)

Toevoeging: Het blijkt dat de toegangsprijs voor het Strandwalfestival €25 per tafel van 4 personen is in plaats van €25 euro per persoon. Wij zullen het exacte toegangsbedrag aan de gemeente overmaken en het restant van het eerder door ons genoemde bedrag overmaken naar een goed doel in Rijswijk.