Overstap raadslid Koegler Böhm van CDA naar RB: niet de juiste weg

De VVD Rijswijk heeft kennisgenomen van het opstappen van raadslid Annemie Koegler Böhm van het CDA Rijswijk en dat zij deel uit gaat maken van de fractie van Rijswijks Belang in Rijswijk.

Dat dit allemaal mogelijk is op basis van de Kieswet is een gegeven, maar zij zal zelf aan haar kiezers moeten uitleggen of dit kiezersbedrog is of niet. Feit is wel dat zij bij de verkiezingen slechts 96 stemmen kreeg, niet echt overtuigend om haar zetel nu te claimen en van het CDA te ontnemen. 

De juiste weg voor de VVD Rijswijk was geweest dat zij haar zetel had opgegeven en bij de volgende verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2022 op de lijst van haar favoriete partij Rijswijks Belang had moeten gaan staan. Zo hoort het te gaan.

Wat het CDA betreft is het opvallend te noemen dat het erg onrustig is bij de fractie van het CDA in Rijswijk. Eerst stapt er een raadslid van Wij. naar hen over en nu stapt iemand anders weer op naar een lokale partij. Hopelijk kan het CDA snel de nodige stabiliteit herpakken, zowel op het Binnenhof als in Rijswijk. Rijswijk heeft geen tijd voor dit soort spelletjes.

Deze overstap heeft getalsmatige gevolgen voor de coalitie. De coalitie verliest een zetel en heeft nu een minieme meerderheid van 16 zetels. Het is weer een duidelijk signaal dat deze coalitie niet stabiel is en ook steeds meer onderlinge spanningen laat zien. Zo brandde vorige week een CDA-fractielid voorstellen van het college af ondanks het feit dat het CDA zelf om die voorstellen had gevraagd.

De VVD Rijswijk zal zich blijven inzetten voor een stevig en stabiel bestuur in onze stad. Niet alleen voor onze kiezers, maar in het belang van alle Rijswijkers. 

Opmerkingen, ideeën of meedoen? Ga in gesprek met de fractie! fractie@vvdrijswijk.nl