VVD Rijswijk voorkomt overhaaste invoering betaald parkeren in Vrijenban

VVD Rijswijk voorkomt overhaaste invoering betaald parkeren in Vrijenban

'De VVD Rijswijk is al enige tijd tegen de invoering van betaald parkeren in Vrijenban. Veel bewoners gaven in gesprekken aan dit niet als oplossing te zien voor de overlast die wordt veroorzaakt door leerlingen van het aangrenzende ROC.'

Het invoeren van betaald parkeren rondom de Pauwhof/Pauwenstein kan niet rekenen op een meerderheid in de gemeenteraad. Het plan lijkt daarmee van de baan. Dat bleek op 19 april in de gemeenteraad.

De gemeente wilde betaald parkeren invoeren zonder in debat te gaan met de gemeenteraad. VVD Rijswijk raadslid Udo Oelen steunde de oproep van de bewoners die kwamen inspreken en hun teleurstelling uitten. Udo riep het college op om de invoering van parkeerbelasting in dit gebied te heroverwegen. Met steun van andere partijen is dit gelukt.

De VVD Rijswijk is al enige tijd tegen de invoering van betaald parkeren in Vrijenban. Veel bewoners gaven in gesprekken aan dit niet als oplossing te zien voor de overlast die wordt veroorzaakt door leerlingen van het aangrenzende ROC. Bewoners gaan dan immers betalen voor het oplossen van een probleem dat zij niet veroorzaken. Bovendien is het risico op het verschuiven van de overlast levensgroot. De oplossing ligt in betere afspraken met het ROC. Het parkeerterrein op het schoolterrein biedt bijvoorbeeld voldoende ruimte. Betaald parkeren is wat de VVD Rijswijk betreft een laatste oplossing bij parkeerproblemen.