Vragen over uitstraling oude centrum van Rijswijk

Vragen over uitstraling oude centrum van Rijswijk 

De Historische Vereniging Rijswijk maakt zich in een brief aan de gemeenteraad terecht zorgen over de afnemende beeldkwaliteit van het oude centrum in Rijswijk.

In plaats van aantrekkelijke etalages ziet ook de Rijswijkse VVD meer en meer afgeplakte etalageramen van onder andere tandartsen, gebitswinkels en verzekeringskantoren in het winkelgebied. Een ongewenste ontwikkeling.

Tijdens de raadsvergadering stelde fractievoorzitter van de Rijswijkse VVD Coen Sleddering daarom vragen aan het college over het oude centrum van Rijswijk.

Wethouder Economische Zaken Van Damme reageerde namens het college en gaf aan dat de betrokkenheid van de Historische Vereniging Rijswijk zeer wordt gewaardeerd en dat de zorgen vanuit het oogpunt van het historische karakter van Oud-Rijswijk begrijpelijk zijn. De wethouder was dan ook blij met de aandacht voor dit onderwerp. 

Het college is bekend met de zorgen en heeft recent aan de gemeenteraad een voorstel voor een nieuw Retail- en horecabeleid gestuurd. Hier zal zeker worden gesproken over de zorgen van de Historische Vereniging Rijswijk. In het beleid komt het historische karakter van het gebied en hoe de uitstraling kan worden verbeterd ook aan de orde.

Hiervoor staan in het nieuwe beleid een paar aanbevelingen, zoals:

- Het verbeteren van het onderhoudsniveau van de panden. Dit kan her en der namelijk beter.

- Harmonie in de uitstraling van het oude centrum. Nu is er nog weinig samenhang in kleur- of materiaalgebruik bij reclame-uitingen. 

- Het vernieuwen van beleid over uitgangspunten voor de uitstraling van gebouwen en gevels.

- De voorkeur is om bij alles in samenspraak met ondernemers tot een passende oplossing te komen.

De Rijswijkse VVD kijkt uit naar het nieuwe beleid en zal het onderwerp in de gaten blijven houden.