Fractievoorzitter Coen Sleddering kondigt vertrek aan

Fractievoorzitter Coen Sleddering kondigt vertrek aan

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 4 juli heeft fractievoorzitter van de Rijswijkse VVD Coen Sleddering zijn vertrek uit de gemeenteraad aangekondigd. Deze maand wordt hij 70 jaar en hij is van mening dat dit de leeftijd is voor politici, net als voor burgemeesters en rechters, om te stoppen met het uitoefenen van hun functie.

Sleddering is een bekend gezicht in Rijswijk en naast zijn werk altijd actief geweest in en voor de Rijswijkse samenleving. Zo was hij voorzitter van de Rijswijksche Hockey Club RHC, voorzitter van de raad van toezicht van Trias, Centrum voor de Kunsten en lid van de raad van commissarissen van woningcorporatie Vidomes.

Vanaf 2014 was hij actief als fractieassistent van de Rijswijkse VVD en vanaf 2017 is hij namens de Rijswijkse VVD lid van de gemeenteraad. Iedereen kent hem door zijn bevlogen, pragmatische en daadkrachtige aanpak. Met verstand, respect en humor maakt hij zich hard voor ondernemers en voor instellingen die van belang zijn voor de, culturele, sportieve en sociale, voorzieningen voor de inwoners van Rijswijk. Natuurlijk zoals het een echte VVD'er betaamt doet hij dat altijd met een strenge blik op de portemonnee van de gemeente en daarmee dus het geld van alle inwoners van Rijswijk.

Het echte afscheid van de Rijswijkse gemeenteraad en politiek gaat later komen.  Daar zullen we als Rijswijkse VVD op een later moment zeker en nog uitgebreid bij stilstaan. Voor nu mag het duidelijk zijn dat de Rijswijkse VVD Coen Sleddering zeer dankbaar is voor alles wat hij voor Rijswijk heeft gedaan en ongetwijfeld zal blijven doen. Wij hebben respect en waardering voor zijn grote inzet en betrokkenheid! Coen, bedankt!

Lees hier de afscheidsbrief van Coen.

Geachte voorzitter,

Hierbij deel ik u mede dat ik per 1 augustus 2023 terug zal treden als lid van de gemeenteraad van Rijswijk.

Op 12 juli as hoop ik mijn 70e verjaardag te vieren en dat is voor sommige publieke functies (rechter, burgemeester) de pensioengerechtigde leeftijd. En zo voel ik dat persoonlijk ook voor een lid van een gemeenteraad.

Daar komt bij dat ik het verstandig vind om op tijd plaats te maken voor een volgende generatie, die gelukkig binnen de Rijswijkse VVD klaar staat en voorbereid is.

De afgelopen 30 jaar heb ik mij in mijn vrije tijd ingezet voor onze mooie stad Rijswijk. Als bestuurslid bij het PC onderwijs, als voorzitter van hockeyclub RHC, als voorzitter raad van toezicht Trias als lid van de raad van commissarissen Vidomes en - last but not least - als lid van de Rijswijkse gemeenteraad.

De jaren vanaf 2014 (fractieassistent) en vanaf juni 2017 als lid van de gemeenteraad in Rijswijk waren intensieve jaren. Er is altijd wat te doen in Rijswijk, vooral positieve zaken. Groeiende groene stad met veel voorzieningen op het gebied van cultuur, sport en recreatie. Een bloeiend bedrijfsleven, zorgend voor werkgelegenheid en inkomsten voor de gemeente Rijswijk. Kortom een stad - en zeker in het dorpse Oud Rijswijk - om met liefde te wonen en dat zal ik hopelijk nog lang blijven doen. U bent dus gewaarschuwd, ik houd u in de gaten!

Ik dank de collega's in de gemeenteraad voor de prettige samenwerking in het belang van Rijswijk. De discussies waren soms stevig, maar op het persoonlijke vlak was en is er respect voor elkaar.

Ik wens u allen nog vele succesvolle politieke jaren.

Met grote groet,

Coen Sleddering