Serieus werk, maar wel met een glimlach: de laatste fractievergadering van Coen

De laatste fractievergadering van Coen

'Serieus werk, maar wel met een glimlach!'

Gisteravond was de laatste fractievergadering van de Rijswijkse VVD onder mijn leiding. Sinds de aankondiging dat ik vanwege het bereiken van de 70-jarige leeftijd ga stoppen met de lokale politiek heb ik dat regelmatig… de laatste dit en de laatste dat.

Het was weer een mooie fractievergadering waarin zaken serieus maar in vrolijke sfeer werden besproken. Scherpe discussies op de inhoud, maar met respect voor elkaars mening. De aanwezigheid van onze sparringpartner van de schaduwfractie, de VVD-wethouder, het bestuur van de Rijswijkse VVD en ons Rijswijkse Provinciale Statenlid zorgt altijd voor een mooie teamspirit in onze Rijswijkse VVD! Met uiteraard veel humor. Dat laatste is echt onmisbaar voor onze fractie. Het is in de eerste plaats gewoon leuk om dit belangrijke werk te doen voor de stad. Serieus werk, maar wel met een glimlach! 

Gisteravond bespraken wij uitgebreid het raadsvoorstel om de Van Rijnweg af te sluiten voor autoverkeer. Dit is een slecht plan. Dat autoverkeer is daar niet voor niets en het niet-bestemmings- sluipverkeer op die fietsstraat is niet opeens weg als je de weg afsluit. Dus los eerst de problemen op bij de Prinses Beatrixlaan, handhaaf op fanatieke wijze de snelheid op de fietsstraat met camera’s en zorg dat vrachtauto’s en bussen daar niet komen. De Rijswijkse VVD zegt dit al jaren en zal dit ook in de komende raadsbehandeling naar voren brengen. Ook keken wij terug op de vorige vergaderingen in de gemeenteraad en het presidium en spraken we de hoop uit dat de suggesties van de werkgroep Samen naar Beter voor een meer efficiënte manier van vergaderen snel doorgevoerd kunnen worden. De inbreng in de fractievergadering van fractielid Udo Oelen, die herstellende is van een heupoperatie, was via de voorzitter gemandateerd.

En ja, aan het eind sprak de fractie zich uit over het voorzitterschap van de fractie na mijn vertrek op 21 september. Unaniem koos de fractie als haar nieuwe voorzitter Jordy Loof. De fractie heeft veel vertrouwen in Jordy en wij wensen hem veel succes, maar vooral ook veel plezier in deze nieuwe rol.

Jordy was vereerd dat de fractie hem heeft gekozen als nieuwe fractievoorzitter en wil het vertrouwen van zijn fractie graag waarmaken. 'Rijswijk noem ik al lange tijd met trots en plezier mijn thuis. Het is een grote eer dat ik mijn stad kan dienen in de gemeenteraad als fractievoorzitter van de Rijswijkse VVD. We zitten in Rijswijk in een goede positie, met een sterke fractie, wethouder en een mooi coalitieakkoord. Ik help graag mee door te doen wat nodig is om Rijswijk elke dag net weer een beetje beter te maken. Met een blik naar de toekomst in de stad waar we ons allemaal thuis voelen. Ik wil Coen, Udo en Menno bedanken voor hun vertrouwen. In het bijzonder wil ik Coen bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren. Ik heb veel van hem geleerd en kijk uit naar de komende periode. Ik heb er alle vertrouwen in. En nu weer aan de slag voor Rijswijk!'