Geslaagd Politiek Café met Tweede Kamerlid Ulysse Ellian

Geslaagd Politiek Café met Tweede Kamerlid Ulysse Ellian

Opnieuw een geslaagd Politiek Café bij de Rijswijkse VVD

Op woensdag 20 maart was VVD Tweede Kamerlid Ulysse Ellian te gast bij het Politiek Café van de Rijswijkse VVD. 

Ulysse werd geboren in Kabul en vluchtte met zijn familie op zeer jonge leeftijd naar Nederland. Zijn vader, rechtsgeleerde en filosoof Afshin Ellian, was een aantal jaren geleden ook al te gast bij het Rijswijkse Politiek Café. In een indrukwekkend betoog gaf hij een toelichting op zijn beweegredenen om politiek actief te worden, onder meer als raadslid in Almere, en schetste hij het effect dat een permanente beveiliging heeft op hem en zijn gezin. 

Hij schuwde stevige politieke stellingnames niet. Zo is hij een fel tegenstander van het legaliseren van drugs; de rol die de georganiseerde criminaliteit daarbij speelt noemde hij het betonrot van de samenleving. Ook ging hij in op de uit de hand gelopen demonstratie bij de opening van het Holocaustmuseum in Amsterdam en zijn wens om de grenzen aan het demonstratierecht te verkennen. Een vorm van hinder bij de uitoefening van het demonstratierecht is uiteraard toegestaan, maar hij trekt de grens bij het dwingend opleggen van de eigen standpunten aan anderen. 

Hoewel hij deze avond even geen behoefte had om alcohol te drinken was ook hij bereid om, evenals zijn vele voorgangers bij het Politiek Café, tot slot het traditionele biertje te tappen. 

Van de mogelijkheid om na afloop nog informeel met hem van gedachten te wisselen werd door diverse aanwezigen gebruik gemaakt. 

Met dank aan René van Hemert voor het begeleiden van het gesprek.