Levendig Politiek Café over de Europese Verkiezingen op 6 juni

Levendig Politiek Café over de Europese Verkiezingen op 6 juni

Op 22 mei werd in het Politiek Café van de Rijswijkse VVD levendig van gedachten gewisseld over de Europese verkiezingen.

Over het belang van een sterk Europa in het huidige onrustige tijdgewricht, de valkuilen, de emoties die er bestaan ten opzichte van Europa en de kansen en uitdagingen op het gebied van economie en veiligheid. 

Onze gastsprekers waren Anouk van Brug, expert digitale veiligheid en nummer 9 op de VVD-lijst en Jeannette Baljeu, gedeputeerde in VVD Zuid-Holland en nummer 3 op de VVD-lijst.

Geconstateerd werd dat in Nederland enerzijds partijen zijn die Europa op handen dragen en anderzijds partijen die niets in Europa zien. De VVD staat daar tussenin. Helder is dat adequate Europese samenwerking nodig is om ervoor te zorgen dat Europa zijn rol in de wereld kan blijven spelen. 

Anderzijds moet al te grote regeldrift worden tegengegaan. Tal van voorbeelden passeerden de revue. Voor de VVD ligt de uitdaging om een genuanceerde rol te kunnen spelen met zoveel mogelijk afgevaardigden. Want Europa is belangrijker dan veel mensen denken.

Aan het eind van de avond werd door de sprekers het gebruikelijke biertje getapt. 

Tot de volgende keer!