Rijswijkse VVD aanwezig bij minisymposium 'de Kracht van Jongerenwerk'

Rijswijkse VVD aanwezig bij minisymposium 'de Kracht van Jongerenwerk' 

'Armoede, kwajongensgedrag en vormen van criminaliteit, eenzaamheid, onzekerheid en een ongezonde leefstijl. Zomaar een greep uit de thema’s waar jongerenwerkers Tim, Tji-Yu en Edwin van Welzijn Rijswijk met jongeren over in gesprek zijn. Maar ook talenten, hobby’s en school worden besproken. Altijd met het doel om goede keuzes te maken en weer een stap in de goede richting te zetten.' 

Donderdag 17 oktober was de Rijswijkse VVD aanwezig bij het minisymposium 'de Kracht van Jongerenwerk' van Welzijn Rijswijk. Een interessante en leerzame middag! Na een introductie verzorgd door René Marquard en Tim van Wissen namen de ervaringsdeskundigen van 'Jongeren op Zuid' uit Rotterdam ons mee naar hoe jongerenwerk er in Rotterdam aan toe gaat. Eén ding is zeker, jongerenwerk is veelzijdig en zeker niet gemakkelijk.

Daarna volgde twee workshops. De workshop 'De ton van Dealbreakers' waar een indruk werd gegeven van wat kan spelen onder jongeren en waardoor zij in de criminaliteit terecht komen en 'Positive Behaviour Support', waarin we werden meegenomen in wat wel en wat niet werkt bij het aanspreken van overlastgevende jongeren. 

Het was een leerzame middag. Het was mooi om te zien hoe Welzijn Rijswijk en jongerenwerkers Tim, Tji-Yu en Edwin zich met hart en ziel inzetten voor de Rijswijkse jeugd.

Bedankt en graag tot een volgende keer!