Het Nieuwe Inzamelen en de absurde afvalstoffenheffing: Duur en onnodig

Stoppen met Het Nieuwe Inzamelen

'Duur en onnodig, afvalstoffenheffing omlaag.'

Spullen hergebruiken en afval scheiden is logisch, dat vinden we allemaal. De gemeente hoort ons hierbij te helpen. Maar kiezen voor Het Nieuwe Inzamelen (HNI) is niet slim. Het is duurder en minder klantvriendelijk, terwijl er ook alternatieven zijn.

Graag leggen wij u uit waarom VVD Rijswijk tegen Het Nieuwe Inzamelen is en wat u zelf kunt doen.

Het college wil dat restafval niet langer wordt opgehaald; u plastic zelf moet scheiden en extra lasten worden overgeheveld naar onze hardwerkende inwoners.

De VVD Rijswijk wil het juiste en verstandige doen. Restafval moet het plastic gewoon ophalen; dit moet worden verwerkt via nascheiding in een fabriek i.p.v. thuis in de keuken; de afvalstoffenheffing moet alleen stijgen met het inflatiepercentage; Rijswijk moet minder afhankelijk worden van Avalex en zwerfafval moet beter worden aangepakt.

Bent u het niet eens met het afvalbeleid in uw wijk? Laat uw stem horen aan het college via https://www.rijswijk.nl/bestuur/college! Heeft u een aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvangen, dan kunt u ook bezwaar maken tegen de afvalstoffenheffing op https://belastingbalie.rijswijk.nl.

Lees hier onze eerdere berichtgevingen over het afvalbeleid en de afvalstoffenheffing!

Graaien in de portemonnee van de Rijswijks burger? Nee, tijd voor echte actie! 

College verhoogt afvalstoffenheffing met 15% en noemt dit een geleidelijke stijging.

Het Nieuwe Inzamelen. Duur, onnodig en niet effectief!

Een financieel gezond Rijswijk. 

De standaard truc: de keuze van te voren maken en doen alsof er nog wat te kiezen valt.